Wat is Cranio Sacraal Therapie?

 • Cranio Sacraal Therapie is een subtiele en uiterst zachte vorm van lichaamswerk, waarbij (in tegenstelling tot kraken) er zacht en zonder manipulaties gewerkt wordt. Deze beweging brengt ons in een diepe ontspanning waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangespoord.

  Niet uitgedrukte gevoelens van angst, pijn en fysieke letsels kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Deze klachten zorgen er uiteindelijk voor dat het hele lichaam uit balans kan raken en tevens hormonen, zenuwstelsel e.d. aangetast worden. Uiteindelijk kan dit alles de hersenen en de zenuwen beinvloeden.

  Door de cranio-sacrale beweging tijdens de behandeling komt er meer ruimte en rust in het lichaam waardoor het zenuwstelsel, de organen en het hele weefsel van het lichaam, beter kunnen functioneren en daardoor beter genezen.

  Kort gezegd: Cranio Sacraal Therapie biedt ons de mogelijkheid ons leven op elk moment opnieuw in te richten en daardoor te leven zoals het voor ons bedoeld is.

 • Totale ontspanning

  Een Cranio Sacraal behandeling bestaat uit een aantal stappen die in ongeveer één uur worden doorlopen. Met de handen wordt op zachte wijze druk uitgeoefend op het lichaam, onderliggende botten en eventueel organen. Waardoor het ritme van de lichaamsvloeistoffen wordt gevolgd. Blokkades worden door de betere circulatie opgeheven. Het is prettig te ervaren hoeveel ruimte en rust er ontstaat in het lichaam. Het voelt letterlijk niet meer "bekneld".

  Tijdens de behandeling valt het gevoel van tijdsbesef weg en komt u in een gevoel van meditatieve rust. Door deze rust heeft het lichaam alle ruimte om zichzelf te kunnen genezen.

  Uw kleding kunt u tijdens deze behandeling gewoon aanhouden. Wel is het gemakkelijk loszittende kleding te dragen (joggingpak bijv.) en alle knellende onderdelen van de kleding uit de doen (denk aan bh, riemen, sieraden enz.)

 • Voor wie?

  Cranio Sacraal Therapie is een therapie die voor iedereen geschikt is: baby's (ook te vroeg geborenen), kinderen in alle leeftijden van peuter tot puber, zowel mannen als vrouwen, ouderen en mensen met een geestelijk en/of verstandelijke beperking.